Cofee Break Spanish

by

Jensen fra Rusk, der er 26 år. Jeg er selv 27 år. Vi joker lidt med, at vi skal have et hashtag, der hedder Sezer-
”Det er ikke for at være højrøvet, men Odense har sovet lidt for længe. Man har kunne spise folk alt for let af. Derfor har det været så fantastisk med det her NM projekt (Nordisk Mad arrangeret af fem forskellige restauranter). Vi er begyndt at løfte i flok, og det er kun på den måde, at vi kan hæve niveauet. Det skal ikke være mere af den nemme genvej med ad libitium, men det tager også tid at ændre vaner,” forklarer Mads Hyllested.
Med en restaurant på hans niveau havde han heller ikke forudset, at interessen for den nyåbnede fine dining ville være så massiv blandt de unge studerende.

”Det har været en kæmpe positiv overraskelse, at der har været så mange unge mennesker hernede. Køber man begge de 10 anretninger og så vinmenu til 375 kr. så kommer man måske lidt op omkring de 1500 kr. Men så køber de unge bare 10 serveringer og måske et eller to glas vin til.
Det er fantastisk, at det er den måde, den yngre generation griber det an på, selv om de måske ikke har så mange penge. Så går de alligevel efter kvalitet nu mere end pris,” vurderer Mads Hyllested. Hans cv afslører, at han har prøvet kræfter med sværvægterne i branchen. Han forlod Odense som assisterende køkkenchef på Fusion. Han var forbi Odense, som på det tidspunkt var et af Københavns mest trendy steder. Derefter blev der plads til ham på Søllerød Kro, som i årtier har båret en Michelin-stjerne.

Han er blevet hærdet på den måde, som man nu gør på stjerne restauranterne i København, hvor så mange ambitiøse kokke vil gøre hvad som helst for at få foden inden for.

”Jeg kan huske, at jeg kom fra Fusion i Odense over til Sezer i Odense, og tænkte, at det var min hjemmebane med asiatisk inspireret mad. Sezer var jo lidt det hotte sted i København, så jeg var overbevist om, at de havde ramt plet med mig. Men det endte med, at køkkenchefen på Fyn spurgte mig, om jeg godt nok havde været assisterende køkkenchef på Fusion.”

”Jeg troede, jeg kunne meget. Men jeg lærte lynhurtigt, at i forhold til København-standard, så kunne jeg ikke en skid. Så jeg måtte nærmest oplæres på ny,” fortæller Mads Hyllested.

Men det var på stjerne-restauranten Søllerød Kro, at den ambitiøse nordjyde virkelig tog længdespring i sin udvikling.

”Vores køkkenchef Brian Mark Hansen på Søllerød Kro har lært mig alt, hvad jeg ved om fine dining mad. Brian er virkelig hård at arbejde under, men han er samtidig også retfærdig. Han er uden sammenligning den bedste kok, jeg har arbejdet med.

”Det var hårdt ad helvedes til, men det var også en kæmpe oplevelse. Vi mødte tidligt og gik sent om aftenen. Og så var der lige en times togtur fra min bopæl til Søllerød Kro. Jeg så stort set ikke min daværende kæreste på det tidspunkt.”

Det var også målsætningen om at få parforholdet til at holde, der fik Mads Hyllested til at søge videre til Kong Hans, der lovede en mere overskuelig vagtplan. Men det holdt aldrig stik, og Kong Hans tog pusten fra Mads Hyllested, der kun var der i få måneder. Lykken i faget genfandt nordjyden så på Restaurant Adress. Den er en af Københavns finere restauranter men ikke på Michelin-niveau. Alligevel gav det Mads Hyllested en masse tabt selvtillid tilbage.

”Det er jo egentlig lidt mærkeligt. I mit fag så er lønnen og vagtplanen bedre, jo længere ned af stigen, du går. Det er den omvendte verden, fordi der er så mange om buddet til prestigejobs,” fortæller stjerne-kokken.
Mads Hyllested nød det halvandet år, han nåede på Adress som køkkenchef, men drømmen om at starte sit eget sted i Odense trak i ham. Han var på udkig efter lokaler til Applaus, da et forlist forhold var ved at knække ham.

”Det kom som et hårdt slag for mig. Vi havde været sammen i syv år, og det var hende, jeg kunne se en fremtid sammen med. Men hun kunne ikke leve med at være nummer to. og det var sådan set forståeligt nok. Jeg synes selv, at jeg forsøgte at redde forholdet, men da der ikke var feedback på de ting, jeg gjorde, så endte det.

Skæbnen har bragt Mads Hyllested fra elevtiden i Skagen tilbage til udgangspunktet. Tilbage til Nordjylland. Applaus har fået en fantastisk start siden åbningen i april, men ikke desto mindre findes der også store udfordringer for en restaurant af den her kaliber.

”Restaurantbranchens helt store udfordring i Odense er, hvordan vi får folk ud og spise på hverdagsaftenerne. Der er stadig lidt sådan en mentalitet, at skal man spise lidt finere og have mere end et glas vin, så skal det allerhelst være torsdag, fredag eller lørdag. I modsætning til København hvor hver dag sagtens kan være en fest. Der er opbygget en kultur, hvor man ikke ser så meget på dagene i forhold til at gå ud og spise.
”Men det handler om at ændre en kultur og en adfærd. Det kan vi kun ved at løfte i fælles flok, og derfor er det rart, at vi som med NM kan samarbejde, selv om vi i virkeligheden er konkurrenter. Men vi har alle det fælles mål for Odense og Fyn, og det glæder mig, at der er viljen til at nå det mål,” forklarer Mads Hyllested.

Vi er navnet, og det bliver med garanti noget, der kommer til at rykke igennem i det nordjyske. Det er første sted i Danmark med lige præcis det her unikke koncept. Al maden bliver tilberedt med wok-pande kombineret med, at man efter sin bestilling kan komme op og kigge kokken over skulderen, mens maden bliver tilberedt. Vi er en del af Hot Wok, der ejes af Odenseensener Henrik Graahede. Hot Wok sælger redskaber og ikke mindst wok gasbrændere, så man kan få den optimale wok-oplevelse overført til sit eget hjem. Men nu vil Hot Wok ud og vise restaurant-gæsterne, hvor effektive og spændende deres produkter er. Det gør man bedst ved, at gæsterne selv kan følge processen med madlavningen, og her er man mere end velkommen til at være nysgerrig.
Det er nærmest et ønske fra folkene bag os, der rykker ind i Restaurant Hos Boldts lokaler Ved Stranden 7. Det er også den tidligere køkkenchef Hos Boldt Henrik Bjørklund, der sammen med restaurantens thailandske kok Malee kommer til at stå med wok-gryderne og give inspiration samt tips til restaurant-gæsterne.

Share

Recommended Posts

Comments

  1. I am glad for commenting to let you be aware of what a notable encounter my wife’s daughter obtained using yuor web blog. She came to understand some things, with the inclusion of what it’s like to have a marvelous helping mindset to get the mediocre ones without problems understand specific tortuous issues. You undoubtedly exceeded our expected results. Thanks for showing such powerful, dependable, educational and also unique tips on your topic to Jane.

  2. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So good to search out somebody with some original ideas on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is something that’s wanted on the net, somebody with a little bit originality. helpful job for bringing something new to the internet!

  3. I happen to be commenting to let you be aware of of the remarkable discovery my child enjoyed reading through your web site. She came to find so many issues, with the inclusion of how it is like to have an awesome giving mood to make other individuals smoothly master several complex matters. You actually did more than her expected results. I appreciate you for delivering such powerful, safe, informative and even easy guidance on that topic to Gloria.

  4. My wife and i got so thrilled when Emmanuel managed to do his studies through the ideas he grabbed from your web site. It is now and again perplexing to just find yourself handing out helpful hints which most people could have been selling. We really fully grasp we need the writer to thank because of that. These explanations you have made, the straightforward web site menu, the relationships you can aid to promote – it’s many great, and it is making our son in addition to our family reason why that matter is enjoyable, which is certainly tremendously essential. Thanks for all!

  5. I must express my affection for your kind-heartedness supporting those individuals that require assistance with your theme. Your personal dedication to passing the solution along became extraordinarily advantageous and has in every case helped workers much like me to achieve their aims. Your helpful recommendations indicates much a person like me and somewhat more to my fellow workers. Thanks a ton; from everyone of us.

  6. I am just commenting to make you understand of the amazing encounter my friend’s girl encountered going through your webblog. She noticed some details, with the inclusion of what it is like to possess a marvelous teaching heart to make folks without problems know a number of impossible subject areas. You undoubtedly exceeded my expectations. Thanks for presenting these good, trusted, explanatory and also unique tips about the topic to Evelyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *